02 تیر 1394 - 12:24
شناسه خبر: 2905
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
دبیر کل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران:
تعرفه گذاری مواد اولیه، تیر خلاص به صادرات است
دبیر کل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران با اشاره به اینکه نقش دولت باید در اقتصاد کاهش یابد، گفت: تعرفه گذاری مواد اولیه، تیر خلاص به صادرات است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، کاوه زرگران در خصوص اقداماتی که باید در دستور کار دولت قرار گیرد تا به حمایت تولیدکنندگان داخلی منجر شود، گفت: خوشبختانه دولت در حمایت از تولید داخل عزم جدی دارد و این مایه امیدواری است. اما نکته ای هم وجود دارد و آن این است که در کمال تاسف در اعمال سیاست های مرتبط، دچار بخشی نگری شده است. وزارت جهاد کشاورزی اولویت های حمایتی و سیاستی خود را به بخش زراعت داده در حالی که صنایع تبدیلی که بخش صنعتی، تولیدی و دارای ارزش افزوده بالایی است را به دست فراموشی سپرده است.
وی ادامه داد: بطور مشخص غالب خریدهای تضمینی در ایران بالاتر از قیمت جهانی است که همین امر ضرر عمده ایی به صنایع تبدیلی به عنوان مصرف کننده این نهاده ها بخصوص در بحث صادرات وارد کرده است.
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران افزود: به عنوان نمونه قیمت خرید شیر از دامدار در اتحادیه اروپا حدود لیتری 950 تومان است در حالی که این رقم در ایران 1250 تومان است و شنیده ها حاکی از این است که تقاضای افزایش این رقم تا 1400 تومان نیز وجود دارد. در بحث گندم نیز همینطور است و در واقع قیمت خرید تضمینی داخلی ما بالاست.
به گفته دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، در روزهای اخیر قیمت فوب گندم در دریای سیاه بین 190 تا 200 دلار آمریکاست، که با احتساب نرخ دلار در بازار آزاد هر کیلو گندم حدود 660 تومان می شود. در حالی که همین کالا 1150 تومان از کشاورزان داخلی خریداری می شود. به بیان دیگر اگر امسال 7 میلیون تن خرید تضمینی گندم انجام دهیم 3500 میلیارد تومان اضافه بر قیمت جهانی پرداخت خواهیم کرد، که رقم قابل توجهی است. مشکل اینجاست که دولت برای متعادل کردن این اشتباه، اشتباهات دیگری را مرتکب می شود.
زرگران تصریح کرد: انتظار ما این است که حمایت از تولید داخل با در نظر گرفتن منافع ملی و سیاست های کلان پیگیری شود. در غیر این صورت نگاه بخشی و زودگذر به شکل زنجیره وار به صادرات لطمه می زند.
وی در خصوص این سوال که آیا برگزاری جلسه ها و نشست های شورای گفت و گو در تسهیل روابط دولت و بخش خصوصی و افزایش سهم تولیدکنندگان از اقتصاد کشور تاثیر گذار بوده است یا نه، نیز گفت: جلسات و نشست های شورای گفت و گو تلاش خود را برای دستیابی به این هدف انجام می دهد. با این حال پیگیری نتایج این نشست ها خود نیازمند تمرکز و تعریف ساز و کار صحیح است.
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران تاکید کرد: این که ما همیشه موارد را مطرح کنیم و دولت شنونده باشده چرخه ای ناقص است. البته بدون شک کارهای خوبی در این خصوص صورت گرفته است. به خصوص در شهرستان هایی که حمایت استاندار در این مورد وضوح بیشتری داشته. تاثیر نتایج شورا زمانی ملموس است که مدیران میانی و کارشناسان دولت نیز به اندازه وزرا و مدیران تراز اول در به ثمر رسیدن آن تلاش و همت داشته باشند.
دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران با اشاره به لایحه حمایت از تولید نیز گفت: اگر این لایحه بتواند به تولید محصولات صادرات محور کمک کند و موانعی که مدتهاست بخش تولیدی کشور را تحت تاثیر قرار داده از میان بردارد، قطعا مورد استقبال تولیدکنندگان قرار می گیرد. در واقع قوانینی که منجر به تثبیت تولید و صادرات شود، مورد حمایت وخواست فعالان بخش خصوصی بوده است. البته باید در عمل دید که قوانین چگونه به اجرا گذاشته می شوند و ماهیتی که قانون گذار پیش بینی کرده است در اجرا چه سرنوشتی می یابد.
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران در خصوص همکاری های اتاق تهران برای افزایش همگرایی با تشکل های تولیدی نیز اظهار کرد: دوره هفتم اتاق، دوره رشد و شکوفایی تشکل ها بود. دوره ایی که تشکل ها توانمند شدند و نتیج? این توانمندی را در تاثیر آنها در انتخابات اتاق هشتم دیدیم، تغییرات بزرگی رقم خورد که نتیجه فعالیت مثبت تشکل ها بود بطوری که تشکل های بزرگ در انتخابات اتاق تهران تعیین کننده بودند. در دوره هشتم نیز استراتژی بر تقویت و حمایت از تشکلهاست. قصد داریم در هر کمیسیون نماینده تشکل های بزرگ و تاثیرگذار مرتبط با کمیسیون با هدف تعامل بیشتر و همفکری با فعالان اقتصادی حضور داشته باشند.